پتینه مخملی و ویژگی های آن در دکوراسیون داخلی
اجرای خمیر در پتینه کاری مخصوصا در طراحی داخلی و دکوراسیون از جمله تکنیک هایی است که توجه خیلی از معماران و طراحان را به خود جلب کرده است. متریال خمیر در پروژه های زیادی به ویژه در طراحی های لوکس و خاص به گار گرفته می شود و فضای خیلی چشمگیری ایجاد میکند. یکی از پرکاربردترین و معروف ترین انواع خمیرها، خمیر مخملی یا همان آتراسیلور می باشد که در پروژه های مدرن و کلاسیک کاربرد دارد. در ادامه درباره خمیر و پتینه مخملی توضیحات بیشتری خواهیم داد.
خمیر مخملی: متریال لوکس با ویژگیهای خاص
خمیر مخملی یا همان آتراسیلور یکی از معروف ترین متریال ها در دنیای دکوراسیون است که به دلیل منحصربفرد بودن آن، در طراحی های بسیار لوکس و خاص کاربرد دارد. از نکات مهم در استفاده از این نوع تکنیک به کارگیری آن در طرح های ساده و خلوت می باشد که سبب می شود فضایی آرام و زیبا ایجاد گردد.
با استفاده از خمیر مخملی در دیوارهای فضاهای متفاوت می توان خلاقیت های متنوعی ایجاد کرد. مثلا از آن به تنهایی برای پوشش دیوار استفاده کرد یا با تکنیک های دیگر مثل موتیف ترکیب کرد. در این حالت، طرح مخملی به عنوان بِیس(پایه) کار قرارمی گیرد و دیگر عناصر طراحی روی آن اجرا می شود.
اجرای پتینه مخملی: دقت و ظرافت در هر مرحله
در اجرای پتینه مخملی باید دقت و توجه بسیار بالایی داشت. این تکنیک در دو مرحله انجام می گردد. در مرحله اول که در اصل مربوط به ایجاد لایه اولیه می باشد، نیاز به دقت بالا در ایجاد راه یا ماسه کاری نیست.
اما در مرحله دوم، وقتی که مرحله اصلی افکت گذاری انجام می گردد، باید فقط یک نفر مجری این کار باشد. به این دلیل که در مرحله دوم، ایجاد راه های نرمی که شبیه به پارچه مخملی می باشد، بسیار حساس است و اگر این کار را دو نفر همزمان انجام بدهند، احتمال بروز تفاوت و دوگانگی در طرح زیاد می باشد.
در این مرحله از اجرای پتینه طرح مخمل ، دست شخص اجرا کننده تکنیک، باید توانایی خاصی برای ایجاد افکت مخملی داشته باشد، چون به طور طبیعی دست انسان قادر نخواهد بود که چاپگر باشد و باید در اجرا هماهنگی و ظرافت وجود داشته باشد. این ویژگی سبب می گردد که اجرای این تکنیک به یک هنر زیبا تبدیل گردد و نتیجه نهایی آن به شدت تاثیرگذار خواهد بود.
مراحل آمادهسازی و نکات مهم در اجرای پتینه مخملی
برای اجرای تکنیک پتینه مخملی، اول باید سطح دیوار را کاملاً آماده کرد. در این مرحله، استفاده از پرایمر پتینه (بسته به نوع سطح) الزامی می باشد تا باعث شود چسبندگی بهتری برای خمیر ایجاد گردد. پس از اعمال پرایمر و اطمینان حاصل کردن از اینکه کاملا خشک شده، می توان خمیر را به کار برد.
یک نکته بسیار مهم این است که برخلاف خیلی از تکنیک های پتینه کاری دیگر، احتیاجی به استفاده از فیکساتور نیست. وقتی خمیر کامل خشک شد، سطح کار درخشش زیادی پیدا می کند و جلوه بسیار خاص و لوکسی به فضا می بخشد.
درآخر، برای حفظ کیفیت طرح اجرا شده و نظافت، توصیه می گردد که از پارچه های نخی نمدار استفاده شود. استفاده از دستمال های خشک یا مرطوب و پاکسازی با خشونت نمی تواند سبب آسیب به طرح و کاهش دوام گردد.
ویژگیها و مزایای پتینه مخملی در دکوراسیون داخلی
استفاده از این خمیر جلوه های بصری خاصی به فضا می بخشد و سبب می شود از سایر متریال ها متمایز گردد. یکی از ویژگی های آن که بسیار اهمیت دارد قابلیت ایجاد تنوع در افکت ها و طرح ها می باشد. این خمیر به همه طراحان این فرصت را می دهد که با تغییر زاویه تابش نور، جلوه های بسیار خاصی روی دیوار ایجاد کنند. این ویژگی ها مخصوصا در فضاهایی که با نورپردازی های خاص و لامپ های متفاوت، سبب می شود که دیوار به طور مداوم تغییرات زیادی در ظاهر داشته باشد و فضای اتاق پویاتر به نظر برسد.
همچنین، خمیر مخملی به علت اینکه بافت لطیف و نرمی دارد، می تواند فضایی لوکس و آرامش بخش را به وجود آورد. این ویژگی پتینه مخملی را به گزینه بسیار مناسبی برای هتل ها، سالن های کنفرانس، اتاق های نشیمن و محیط های رسمی متعددی تبدیل می کند.
برای آشنایی با متریال های پرکاربرد به مقاله متریال های پتینه کاری مراجعه کنید.
سخن پایانی
خمیر مخملی یکی از تکنیک های پرطرفدار و خاص می باشد که در طراحی داخلی بسیار مورد توجه می باشد. در اجرای تکنیک پتینه مخملی دقت بالا و ظرافت در اجرا بسیار حائز اهمیت می باشد. ترکیب این تکنیک با طرح های مدرن فضایی بسیار لوکس و متفاوتی ایجاد میکند. توجه به حزئیات، انتخاب درست و صحیح در اجرا با دقت بالا از جمله عوامل بسیار مهم برای دستیابی به نتیچه های موفق و خاص در این نوع دکوراسیون می باشد. برای مشاهده دوره های آکادمی فرامرزی می توانید به صفحه آموزش پتینه مراجعه کنید.
درباره استاد هادی فرامرزی
استاد هادی فرامرزی، پدر پتینه کاری ایران، با بیش از ۳۳ سال تجربه در آموزش هنر پتینه کاری.
نوشتههای بیشتر از استاد هادی فرامرزی
دیدگاهتان را بنویسید