تکنیک های منسوخ شده پتینه را بشناسید
پتینهکاری یکی از هنرهای دستی است که در طراحی و تزئین فضاهای داخلی کاربرد فراوانی دارد. در این هنر، تکنیکهای مختلفی برای خلق جلوههای بصری منحصر به فرد به کار میرود. اما با گذشت زمان و ورود متریالها و سبکهای جدید، برخی از تکنیکهای قدیمیتر کمکم جایگاه خود را از دست دادهاند و یا به اشتباه به نامهای خاص معرفی میشوند. در اینجا به بررسی تکنیکهایی میپردازیم که دیگر یا خیلی کم اجرا میشوند یا به اشتباه به نامهای نادرستی همچون “پتینه روسی” شناخته میشوند. این مطالب به شما کمک میکند تا با تکنیک های منسوخ شده پتینه و اصطلاحات گمراهکننده آشنا شوید و بتوانید تصمیمات بهتری در انتخاب روشهای مناسب برای پروژههای پتینهکاری خود بگیرید.
ابرو باد
تکنیک ابروباد با استفاده از رنگ های روغنی در پتینه کاری قابل اجرا می باشد. به دلیل بوی زیاد رنگ های روغنی و سرعت پایین اجرا این تکنیک امروزه حتی در ایران هم متقاضی کمی دارد. زیرا با وجود طرح های ژورنالی کارفرما تمایلی به اجرای این تکنیک و طرح ندارد (البته کارفرماهایی که کارهای ژورنالی مدنظرشان هست).حدود ۲۰ سال پیش این تکنیک جزو تکنیک های خاص و ژورنالی بود. اما امروزه با وجود متریال ها و سبک های جدید در بازار امروزی جایگاهی ندارد.
بیشتر بخوانید: متریال های پتینه کاری
لَندَنی کاری
یکی دیگر از تکنیک های منسوخ شده پتینه لندنی کاری است. تکنیک لندنی کاری نقوش برجسته مثل گچ بری های گل و مرغ که با رنگ های سرخ ،سبز و … رنگ امیزی می شوند و معمولا در پروژه های کلاسیک کاربرد زیادی دارند. سرعت اجرای بسیار پایین به سلامتی آسیب میزند. زیرا روی سقف اکثرا اجرا میگردد و مشکل آسیب های گردنی ایجاد میکند.
چینی کاری
چینی کاری تکنیکی دقیقا شبیه لندنی کاری می باشد. فقط با اینتفاوت که یا با رنگ های شاین دار اجرا میگردد و یا با ورق های طلا و نقره قابلیت اجرا دارد که سختی کار بسیار زیادی دارد. امروزه به دلیل اینکه بیشتر متقاضی اجرای پتینه مدرن یا روستیک هستند، تکنیک چینی کاری نیز نوعی تکنیک منسوخ شده و قدیمی پتینه کاری به شمار میرود.
پتینه روسی
پتینه روسی یکی دیگر از تکنیک های منسوخ شده پتینه کاری است که در بازار آموزش پتینه ایران بسیار رواج دارد و خیلی از افراد درمورد این نوع از پتینه کاری دچار اشتباه میشوند. در ادامه به واقعیت این اصطلاح میپردازیم.
واقعیت آموزش پتینه روسی
در دنیای پتینهکاری، اصطلاحاتی وجود دارد که اگر برای افراد به درستی معرفی نشود موجب گمراهی افراد می شود. یکی از این اصطلاحات که متاسفانه به اشتباه در کلاس های آموزشی معرفی می شود،”پتینه روسی” است. اما در واقعیت چیزی به نام پتینه روسی وجود ندارد. این لغت فقط یک نامگذاری نادرست است که توسط افراد سودجو و ناآگاه در پتینه کاری به وجود آمده است.
برخی مربیان پتینه کاری برای به علت بزرگ نمایی تکنیک های خود همچنین جلب توجه بیشتر از اصطلاحات گمراه کننده مثل پتینه روسی استفاده می کندد. این افراد از این اصطلاح بهعنوان ابزاری برای جذابتر کردن کلاسهای آموزشی خود بهره میبرند، بدون اینکه توضیح دقیقی درباره ماهیت واقعی آن ارائه دهند. هنگامی که از این مربیان خواسته میشود که پتینه روسی را تعریف کنند یا توضیح دهند چه ویژگیهایی دارد، معمولاً پاسخی منطقی دریافت نمیشود.
چرا این اصطلاح اشتباه است؟
در دنیای پتینهکاری، هیچگونه تکنیک رسمی و شناختهشدهای به نام پتینه روسی وجود ندارد. این اصطلاح بیشتر یک ترفند برای فریب هنرجویان است تا یک مفهوم واقعی. در حقیقت، این نامگذاری تنها بهمنظور جذب مشتری و پر کردن کلاسهای آموزشی انجام میشود و هیچ ربطی به روش یا تکنیک خاصی در پتینهکاری ندارد.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم درباره تکنیک های منسوخ شده پتینه کاری روشنگری کنیم. البته در دنیای امروزه خیلی از کارفرماهای گرامی علاقه زیادی به پروژه های کلاسیک دارند که کاملا قابل احترام هست و همچنان این سبک ها خصوصا در ایران در حال اجرا می باشد. پتینه کاری هم مثل تمامی هنر ها در حال گسترش و مدرنیته شدن است. اما امروزه پروژه های مدرن جایگزین سبک های کلاسیک شده و چینی کاری و لندنی کاری در این سیستم مدرنیته جایی نخواهد داشت خصوصا خارج از ایران.
درباره استاد هادی فرامرزی
استاد هادی فرامرزی، پدر پتینه کاری ایران، با بیش از ۳۳ سال تجربه در آموزش هنر پتینه کاری.
نوشتههای بیشتر از استاد هادی فرامرزی
دیدگاهتان را بنویسید